Son zamanlarda sitelerimizde büyük bir hit ve sıralamalarda geri düşme gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Google kopyacılığı engellemek için geçtiğimiz dönemlerdePanda Farmer güncellemesi yapmıştı ve bunun üzerine koyarak gidiyor. Güncellemede benim analiz ettiğim kadarıyla şu tipteki siteler hit kaybına uğruyor;

  • İçeriği özgün olmayan siteler,
  • Host sorunu yaşayan siteler,
  • Aynı analytics, webmaster tools hesabına bağlı sitelerin büyük çoğunluğu
  • Backlink artışı ile içerik orantısı olmayan siteler
  • Az görseli çok metin bulunduran siteler

Buna çözüm olarak şunları yapabiliriz.

  • Sitemizin kalitesini içeriği sağlam tutarak,
  • Google haricinde diğer arama motorlarından veya sitelerden elde ettiğimiz doğal hitler,
  • Son olarak içeriktaş sitelerden aldığımız bağlantılar.

Sizinde seo hakkında değerli bilgileriniz var ise Ders Ekle kısmından veya yorum kısmından eklemeler veya yeni yazılar ekleyebilirsiniz.



Visual Basic basit 1 Keylogger Yapımını videolu anlatımlı bir şekilde öğreneceğiz. Videoyu hazırlayan arkadaşımıza teşşekkür ederim.



Web siteniz herhangi bir durumdan dolayı geriye atıldıysa Google Yeniden Değerlendirme isteğinde bulanabilirsiniz. Site sahipleri bazen hosting sorunları yaşayabilir ve siteleri kapanabilir. Google bu durumu hoş karşılamaz ve sitenizi sıralamada geriye atabilir. Bu gibi durumlarda yeniden değerlendime istemeniz gerekmektedir.

https://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769&hl=tr

Hosting kesintileri gibi bazen backlinklerde hoş karşılanmayabilir. Özellikle internet dünyasında siteniz iyi bir yerde ise rakipleriniz bunu kıskanabilir ve hacklink olayına girerek seo çalışmalarınızı tümüyle bozabilir. Bu durumda sitenizin sıralamada geriye düşmesini sağlar. Bu gibi durumda aşağıda linki kullanmanız gerekmektedir

https://www.google.com/webmasters/tools/reconsideration?hl=tr

Yukarıdaki linki kullanarak Google editörleri ile bağlantı kurabilirsiniz. Durumu doğru ve tüm detaylarıyla anlatmanız gerekmektedir. Aksi taktirde bu istek yerine getirilmez.



Bu yazımızda google son çıkardığı Panda/Farmer güncellemesi üzerinde duracağız. Google bu güncellemeyi spamcı veya kopya içerikli siteleri geriye atmak için hazırladı. Yani başka siteyi olduğu gibi kopyalayan siteler yakın zamanda bu güncellemeden çok kötü etkilenecek.

Sitelerinde kopya içerik olmayan özgün içerikli siteler daha üst sıralara çekilecek. Bunun için sitenizin özgünlük oranını yüzde 50 üzerinde tutmaya çalışın.Bu algoritmayla birlikte sosyal medya’nın etkilerinin farkında olan google +1 servisinide hizmete sokarak arama sonuçlarında kaliteyi hedeflemeyi düşünüyor.

Benim size tavsiyem sitelerinizi özgün tutun. Bunun yanında ziyaretçi aradığı içeriği siteniz rahatlıkla bulsun. Böylece google sitelerinize + puan vererek üst sıralara çıkmanıza yardım edecektir. Sitelerinizi üst sıralara çıkarmak için bir önceki seo bilgileri makalemizi okumanınızı öneririm



Bunları bazılarınız biliyor olabilirsiniz. Fakat yeni başlayanlar için yararlı bir makale olacağını umuyorum Seo İpuçları ;

  • link alırken verdiğiniz kelimelere dikkat edin. Sitelerden link alırken yan cümlecik link almayı unutmayınız. 
  • Linklerinizin sürekli olması gerekmektedir. Tanıtım yazıları bu amacla çok önemlidir. Tanıtım yazılarında sitelerinizin ismini vermeyi unutmayınız. Yazılarınızda farklı kelimlerden link verin.
  • forumlarda konu açarken sitelerinizin urlsini yazın. Ayrcıca profil backlinleri de siteniz için önemlidir. Forumdaki imza linkleri. 
  • tanıtım yazıları ücretsiz getirmek için google da "ücretsiz tanıtım yazısı" diye aratmanız yeterli. Buradaki yazılarda forumdaki taktileri (başlıklarda url kullanma gibi) uygulayın. wordpress, blogspot, blogcu gibi sitelerden subdomain açın sitenize uygun.
  • Facebook twiter gibi sosyal medyalardan kendinize hesap açarak ilişkilendirin. Fakat bunları takip eden sayıları önemlidir. Zira burada yeterince ilgi göremez iseniz bunun pek bir önemi kalmaz.
  • edu ve gov.tr uzantılı sitelerden alınan linklerin önemini anlatmaya gerek yok. Fakat burda dikkat edilmesi gerek konu az çıkışı olan siteleri bulmak. İşte size site bulmak için örnek; site:.edu inurl:node comment inurl:.gov.tr "Leave a Reply" 
  • Otoriter sitelerden link almak önemlidir. Yani bağlacı olan sitelerden link almak önemlidir. Yada bu sitelerdeb çıkış alan sitelerden tanıtım yazısı almak çok önemlidir. Bunu sitenin anasayfasında veya bing arama motorundan LinkFromDomain:url gibi 
  • Videolarda özgünlüğe dikkat edilmesi gerekir. Kendi videolarınızı çekerek sitenizin popüleritesini atırın. Videoların üzerine sitelerinizin linklerini vermeyi unutmayın. 
  • Rss linkleri çok önemlidir. Bu teknikle belirtiğiniz siteye 5 adet link almış olursunuz. 
  • Dizinlere sitelerini eklemeniz gerekmektedir. Örneğin Dmoz veya Yahoo dizileri gibi. 
  • Reklamlarda siteniz için önemlidir. Sitenize aldığınız linkler ile sitenizin hitinin aynı oranda yükselmesi önemlidir. Sitelerden reklam alırken site içeriğine, reklam konumuna, reklam boyutuna dikkat etmelisiniz. 
  • Resimlerden alacağınız backlinlerin önemi büyüktür. Ayrıca resimlere sitenizin url sini yazarak reklam yapabilirsiniz. Resimlerinize alacağınız linkler resimlerinizi google resim aramasında yükselmesini ve sitenize hit sağlamanıza yarar.
  • Rakip sitelerin yahoodan takip ederek nerden link aldığını görebilir ve o sitelerden sizde link alabilirsiniz.

 



Bu dersimizde sizlerle birlikte Dreamweaver da Basit Bir CSS Menü Yapmayı öğreneceğiz. Bunun için aşağıdaki Dreamweaver da Basit Bir CSS Menü Yapma videosunu dikkatli bir şekilde izleyelim.

Bu dersimizde sizlerle Asp net Veri Çekme Botu nasıl yapılır onu öğreneceğiz. Bu bot ile url 'sini girdiğiniz sitenin title ve içeriğini nasıl çekiceğinizi öğreneceğiz. Hemen bunu bir örnek ile açıklamaya çalışalım. Örneğimizde bir adet button,  4 adet textbox bulunmaktadır.

 

        string adres1 = TextBox2.Text;

        WebResponse cevap1;

        WebRequest istek1 = HttpWebRequest.Create(adres1);

        cevap1 = istek1.GetResponse();

        CultureInfo tr = new CultureInfo("tr-TR");

        StreamReader donenbilgi1 = new StreamReader(cevap1.GetResponseStream(),  Encoding.GetEncoding(tr.TextInfo.ANSICodePage));

        string gelen1 = donenbilgi1.ReadToEnd();

        int titlebaslangic = gelen1.IndexOf("<title>") + 7;

        int titlebitis = gelen1.Substring(titlebaslangic).IndexOf("</title>");

        TextBox3.Text = gelen1.Substring(titlebaslangic, titlebitis);

Yukarıdaki örnekte TextBox2.Text; girilen url deki sitenin title yani başlık kısmı çekilmekte ve  TextBox3.Text yazdırılıyor. Kodlarımızın içeriğini inceleyelim.    CultureInfo tr = new CultureInfo("tr-TR");   StreamReader donenbilgi1 = new StreamReader(cevap1.GetResponseStream(), Encoding.GetEncoding(tr.TextInfo.ANSICodePage)); bu kısım türkçe karakter hatalarını düzentmek için kullanılmaktadır.  int titlebaslangic = gelen1.IndexOf("<title>") + 7; bu kısımda <title> kodunu gördüğün yerden itibaren yazıları çek ama ilk 7 karakter olan <title> alma almına gelmektedir.   int titlebitis = gelen1.Substring(titlebaslangic).IndexOf("</title>"); bu kısım ise </title> kodu görene kadar yazıyı çekmeye devam et  anlamına gelmektedir.

Yukarıdaki kodları kullanarak kendinize istediğiniz siteden veri çekebilirsiniz. Bunu için yapmanız gereken tek şey siteleri iyi analiz ederek. Nerden çekmeye başlayıp nerede bitireceğinizi iyi yorumlamanız. Tabiki bunu yapmak için biraz kodlamayı bilmeniz gerekli.



Bu makalemizde delphide bir sayısal loto uygulaması yapacağız. 

Bu programda amaç, 1-49 arasında 6 farklı rakamlar belirtilen çekiliş dizisinde tutulmaktadır. Girilen kolon sayısına göre bilgisayar rasgele 1 -49 arasında 6 farklı rakamlar oynamaktadır. Bu oynanan kolonları çeklişle karşılaştırmaktır.

 

Unit Unit1;interfaceusesWindows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,Dialogs, StdCtrls, Buttons, ExtCtrls;typeTForm1 = class(TForm)Edit1: TEdit;Label1: TLabel;ListBox1: TListBox;Edit2: TEdit;Label2: TLabel;Label3: TLabel;Label4: TLabel;Label5: TLabel;Label6: TLabel;Label7: TLabel;Label8: TLabel;Label9: TLabel;Label10: TLabel;Label11: TLabel;Label12: TLabel;Label13: TLabel;Label14: TLabel;Timer1: TTimer;SpeedButton1: TSpeedButton;SpeedButton2: TSpeedButton;Timer2: TTimer;Label15: TLabel;Label16: TLabel;procedure FormCreate(Sender: TObject);procedure Timer1Timer(Sender: TObject);procedure SpeedButton1Click(Sender: TObject);procedure SpeedButton2Click(Sender: TObject);procedure Timer2Timer(Sender: TObject);procedure Label15Click(Sender: TObject);procedure FormMouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,Y: Integer);procedure Label15MouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,Y: Integer);procedure Label15MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;Shift: TShiftState; X, Y: Integer);private{ Private declarations }public{ Public declarations }end;varForm1: TForm1;a:array[1..6] of integer;//Çekiliş dizisib:array[1..6] of integer;//Kolonlar dizisisayac,seffaf:integer;implementation{$R *.dfm}procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);beginAlphaBlend:=true;end;procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);beginseffaf:=seffaf+5;AlphaBlendValue:=seffaf;if seffaf=255 thentimer1.Enabled:=false;end;procedure TForm1.SpeedButton1Click(Sender: TObject);vari,j,deger:integer;beginrandomize;//Bilgisayar, program açıldığında aynı rakamları ele almasın diye.a[1]:=random(49)+1;//Çekiliş dizisine 1-49 arasında 6 farklı rakam atanıyor.a[2]:=random(49)+1;a[3]:=random(49)+1;a[4]:=random(49)+1;a[5]:=random(49)+1;a[6]:=random(49)+1;for i:=1 to 6 dofor j:=i+1 to 6 doif a[i]=a[j] then a[i]:=a[i]+1;//Eğer bilgisayar rasgele aynı rakamlar tutar ise o rakamı bir arttır.for i:=1 to 6 dofor j:=i+1 to 6 doif a[i]>a[j] then//Sıralama algoritması.begindeger:=a[i];a[i]:=a[j];a[j]:=deger;end;edit1.Text:=inttostr(a[1])+? ?+inttostr(a[2])+? ?+inttostr(a[3])+? ?+inttostr(a[4])+? ?+inttostr(a[5])+? ?+inttostr(a[6]);//Çekiliş rakamları edit bileşenine yazdırılıyor.end;procedure TForm1.SpeedButton2Click(Sender: TObject);vari,j,deger,k:integer;beginlistbox1.Clear;//Önceden yazdırılan kolonlar bir daha listbox?da görünmesin.label9.Caption:=?0?;label10.Caption:=?0?;label11.Caption:=?0?;label12.Caption:=?0?;label13.Caption:=?0?;label14.Caption:=?0?;for k:=1 to strtoint(edit2.text) do//Belirtilen kolon sayısına göre dön.beginListBox1.Refresh;//Listbox?ı yenile, gözle görmemizi sağlar.label9.Refresh;label10.Refresh;label11.Refresh;label12.Refresh;label13.Refresh;label14.Refresh;randomize;b[1]:=random(49)+1;//Kolonlar dizisine 1-49 arasında 6 farklı rakamlar atanıyor.b[2]:=random(49)+1;b[3]:=random(49)+1;b[4]:=random(49)+1;b[5]:=random(49)+1;b[6]:=random(49)+1;for i:=1 to 6 dofor j:=i+1 to 6 doif b[i]=b[j] then b[i]:=b[i]+1;//Kolondaki sayılardan biri eşit ise bir arttır.for i:=1 to 6 dofor j:=i+1 to 6 doif b[i]>b[j] then//Sıralama algoritması.begindeger:=b[i];b[i]:=b[j];b[j]:=deger;end;for i:=1 to 6 dofor j:=1 to 6 doif a[i]=b[j] then sayac:=sayac+1;//Çekiliş rakamları Kolonlar rakamlarından birine eşit ise sayacımızı bir arttır.if sayac=1 then begin label9.Caption:=inttostr(strtoint(label9.Caption)+1); sayac:=0; end;//Eğer sayaç bir ise o kolonda bir tutturmuştur.if sayac=2 then begin label10.Caption:=inttostr(strtoint(label10.Caption)+1); sayac:=0; end;if sayac=3 then begin label11.Caption:=inttostr(strtoint(label11.Caption)+1); sayac:=0; end;if sayac=4 then begin label12.Caption:=inttostr(strtoint(label12.Caption)+1); sayac:=0; end;if sayac=5 then begin label13.Caption:=inttostr(strtoint(label13.Caption)+1); sayac:=0; end;if sayac=6 then begin label14.Caption:=inttostr(strtoint(label14.Caption)+1); sayac:=0; end;ListBox1.Items.Add(inttostr(k)+? ? ?+inttostr(b[1])+? ?+inttostr(b[2])+? ?+inttostr(b[3])+? ?+inttostr(b[4])+? ?+inttostr(b[5])+? ?+inttostr(b[6]));//Kolonlarımız listbox bileşinine yazdırılıyor.end;end;//Alt satırda bulunan kod kısımları tamamen görselliğe dayalıdır.procedure TForm1.Timer2Timer(Sender: TObject);beginseffaf:=seffaf-5;AlphaBlendValue:=seffaf;if seffaf=0 thenbegintimer1.Enabled:=false;halt;end;end;procedure TForm1.Label15Click(Sender: TObject);begintimer2.Enabled:=true;end;procedure TForm1.FormMouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,Y: Integer);beginlabel15.Font.Color:=clred;end;procedure TForm1.Label15MouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,Y: Integer);beginlabel15.Font.Color:=$006C6CFF;end;procedure TForm1.Label15MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;Shift: TShiftState; X, Y: Integer);beginlabel15.Font.Color:=$000000B0;end;end.Unit Unit1;

interface

uses

Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls, Buttons, ExtCtrls;

type
TForm1 = class(TForm)
Edit1: TEdit;
Label1: TLabel;
ListBox1: TListBox;
Edit2: TEdit;
Label2: TLabel;
Label3: TLabel;
Label4: TLabel;
Label5: TLabel;
Label6: TLabel;
Label7: TLabel;
Label8: TLabel;
Label9: TLabel;
Label10: TLabel;
Label11: TLabel;
Label12: TLabel;
Label13: TLabel;
Label14: TLabel;
Timer1: TTimer;
SpeedButton1: TSpeedButton;
SpeedButton2: TSpeedButton;
Timer2: TTimer;
Label15: TLabel;
Label16: TLabel;
procedure FormCreate(Sender: TObject);
procedure Timer1Timer(Sender: TObject);
procedure SpeedButton1Click(Sender: TObject);
procedure SpeedButton2Click(Sender: TObject);
procedure Timer2Timer(Sender: TObject);
procedure Label15Click(Sender: TObject);
procedure FormMouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,
Y: Integer);
procedure Label15MouseMove(Sender: TObject; Shift: TShiftState; X,
Y: Integer);
procedure Label15MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var

Form1: TForm1;
a:array[1..6] of integer;//Çekiliş dizisi
b:array[1..6] of integer;//Kolonlar dizisi
sayac,seffaf:integer;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
AlphaBlend:=true;
end;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
seffaf:=seffaf+5;
AlphaBlendValue:=seffaf;
if seffaf=255 then
timer1.Enabled:=false;
end;

procedure TForm1.SpeedButton1Click(Sender: TObject);
var
i,j,deger:integer;
begin
randomize;//Bilgisayar, program açıldığında aynı rakamları ele almasın diye.
a[1]:=random(49)+1;//Çekiliş dizisine 1-49 arasında 6 farklı rakam atanıyor.
a[2]:=random(49)+1;
a[3]:=random(49)+1;
a[4]:=random(49)+1;
a[5]:=random(49)+1;
a[6]:=random(49)+1;
for i:=1 to 6 do
for j:=i+1 to 6 do
if a[i]=a[j] then a[i]:=a[i]+1;//Eğer bilgisayar rasgele aynı rakamlar tutar ise o rakamı bir arttır.
for i:=1 to 6 do
for j:=i+1 to 6 do
if a[i]>a[j] then//Sıralama algoritması.
begin
deger:=a[i];
a[i]:=a[j];
a[j]:=deger;
end;
edit1.Text:=inttostr(a[1])+? ?+inttostr(a[2])+? ?+inttostr(a[3])+? ?+inttostr(a[4])+? ?+inttostr(a[5])+? ?+inttostr(a[6]);//Çekiliş rakamları edit bileşenine yazdırılıyor.
end;

procedure TForm1.SpeedButton2Click(Sender: TObject);
var
i,j,deger,k:integer;
begin
listbox1.Clear;//Önceden yazdırılan kolonlar bir daha listbox?da görünmesin.
label9.Caption:=?0?;
label10.Caption:=?0?;
label11.Caption:=?0?;
label12.Caption:=?0?;
label13.Caption:=?0?;
label14.Caption:=?0?;
for k:=1 to strtoint(edit2.text) do//Belirtilen kolon sayısına göre dön.
 Devamını Oku

« 1 2 3 4 5  ... »