Bir önceki video lu derslerimizde sizlere veri tabanına nasıl veri ekleneceğini göstermiştik. Bu  videolu anlatımda da sizlere veritabanı boş olduğunda ziyaretçiye veri tabanı boş gibi mesajların nasıl verileceği anlatılacak



 Bu dersimizde sizlerle Master Detail Page Set Özelliğini öğreneceğiz. Master Detail Page Set özelliğinizi daha iyi anlamanız için diğer derslerimizde olduğu gibi videolu anlatımdan yararlanacağız. Master Detail Page Set videosunu hazırlayan arkadaşa şimdiden teşekkür ederiz. 



Bu dersimizde sizlerle Dreamweaver' da Login user  Restrict Access ve Log Out Özelliklerini öğreneceğiz. Dreamweaver'da Login User Restrict Access ve Log Out Özellikleri videosunu hazırlayan arkadaşımız sıfırdan veri tabanı oluşturarak login işleminin nasıl yapılacağını anlatmış.  Bu videonun bir çok kişinin kafasındaki sorulara cevap vereceğini düşünüyorum



Bu dersimizde sizlerle Mysql veritabanından Dreamweaver yardımı ile php komutlarını kullanarak nasıl veri çekildiğini öğreneceğiz.  MySQL veritabanından veri çekme listeleme öğrenmek için tek yapmanız gereken aşağıdaki videolu anlatımı güzel bir şekilde dinlemeniz gerekli. 

>


Windows Sisteminin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Windows grafik tabanlı bir işletim sistemidir. 

2- Windows bilgisayarın donanım parçalarından bağımsız olarak grafik özelliğine sahiptir.Örneğin Windows'da oluşturulan grafiksel görüntüler ekran kartına, ekran moduna ve monitör tipine bağlı değildir. Yeni bir grafik kartı takıldığında önceki kart için yazılmış program aynı biçimde çalışır. Yani bu değişimlerden programlama sistemi etkilenmez. 

3-Windows çok işlemli bir işletim sistemidir. Windows aynı anda birden fazla programın bir arada çalıştırılabildiği çok işlemli(multi processing) bir işletim sistemidir. 

4-Windows alt işlemli çalışmanın mümkün olduğu bir sistemdir. Alt işlem(thread) bir programın bağımsız olarak çizelgelemeye giren bir parçasına denir. 

5-Windows "preemtive" bir işletim sistemidir. Preemtive sistemlerde işletim sistemi görevler arası geçiş işlemiyle bir programı çalıştırır.



Programcılıkta işlemlerimizi değişkenlerle yaparız. değişkeni bir kap gibi düşünebilirsiniz. Sözgelimi “Gün,” değişkenin adı ise bu değişkenin değeri Pazar, Pazartesi, Salı, vd., olabilir. Her değişken, türüne göre, ya bir ya da daha fazla değer tutar. Adından da anlaşılacağı gibi değişkenin değeri değişir! Bu değişikliği biz yapabiliriz; programın kendisi yapabilir.VBScript’te, bir çok başka bilgisayar programlama dilinden farklı olarak değişkenlerin tanımlanması , beyan edilmesi veya boyutlandırılması gerekmez. Belirtilmemiş, önceden tanımlanmamış bir değişkene değer atamaya kalkarsanız, VBScript bunu mükemmel şekilde kabul eder. Fakat bu kötü bir programcılıktır. İyi programcılık değişkenlerin önceden beyan edilmesini gerektirir. Bunu DIM komutuyla yaparız. DIM, Dimension (boyutlandır) kelimesinden kısaltılmıştır. Pek akıllıca görünmese de bu komut, bilgisayarın değişken yeri olarak bir bellek alanının boyutunu belirtmesini sağlar. Örnekler: 

<% 
DIM Gun, Ay, Ogrenci, Not 
Gun = "Pazartesi" 
Ay = "ocak" 
Ogrenci = "ömer" 
Not = 4 
%> 

   Şimdi burada Gun, Ay, Ogrenci, Not adıyla dört değişken oluşturduğumuzu ve bunlara sırasıyla “Pazartesi,” “Ocak,” “ömer” ve “4” değerlerini atadığımızı görüyorsunuz. Bu noktada VBScriptyorumlayıcısına sorsanız, “Peki, söyle bakalım, Gun değişkeninin değeri nedir?” diye, yorumlayıcı size “Bunu bilmeyecek ne var? Elbette Pazartesi’dir!” derdi. Belki bu noktada siz de kendi kendinize “Pazartesi, Ocak ve ömer kelimeleri tırnak içinde iken, acaba 4 rakamı neden tırnak içinde değil?” diye soruyorsunuz. Güzel soru. Ama cevabı için biraz bekleyeceksiniz. Değişken isimleri, mutlaka harfle başlamalıdır; içinde noktalama işaretleri bulunamaz ve uzunluğu 255 karakteri geçemez



Bir haberleşme linkindeki veya ağındaki her bir cihaz (bir bilgisayar veya iş istasyonu gibi) bir fiziksel adres ile tanımlanır. Bu adrese donanım adresi de denir. Birçok üretici fiziksel adresi cihazın içindeki bir lojik board'a veya cihaza doğrudan bağlanabilen bir arabirim ünitesine yerleştirir. Bir haberleşme diyalogunda iki fiziksel adres görev alır; bu adreslerden biri göndericiyi (kaynak) diğeri de alıcıyı (varış) tanımlar. Fiziksel adresin uzunluğu değişir. Çoğu sistem iki 48-bit adres kullanır, fakat başka adres büyüklükleri de kullanılmaktadır. 48-bit adres yapısı Ethernet ve IEEE protokollerinde kullanılır. Bu adrese MAC (Media Access Control) adresi denir. Katmanlı veri haberleşme modeli açısından bakarsak, fiziksel adres, fiziksel veya veri bağlantı katmanlarında kullanılır.



Windows üzerinde ilk çalışmalara 1985 yılında başlamıştır. İlk ürün Windows 1.0 idi. Windows 3.0 sürümü ile işletim sistemine benzeyen özellikler kazanmıştır. Windows'un en uzun süre pazarda kalan sürümü 3.1'dir. Windows 3.1 kadar(3.1 dahil) Windows sistemleri 16 bit mikro işlemcilerde çalışabilecek biçimdeydi. 1995'te Windows 95 piyasaya sürüldü ve bunu Windows 98 izledi. Win95/98/NT sistemleri 32 bitlik Windows sistemleridir. 32 bit Windows sistemleri birbirine çok benzer sistemleridir. Programlama bakımından bu sistemlerin hepsi yüksek düzeyde uyumludur(.obj ve .exe dosyaları da tamamen uyumludur). Windows sistemleri yalnızca Intel tabanlı mikro işlemciler için düşünülmemiş. Çeşitli risc tabanlı sistemlerde de Windows işletim sistemikullanılabilmektedir. Windows CE, Windows sisteminin küçültülerek el bilgisayarlarına uyarlanmış biçimidir. Bu sistemin programlama biçimi diğer Windows sistemleriyle uyumludur.



« ... 6 7 8 9 10  ... »